ชวนชมนิทรรศการ Awakening Bangkok 2022 “Endless Tomorrow” เพื่อพรุ่งนี้ และตลอดไป

306 views
Awakening Bangkok 2022 Endless Tomorrow

ไม่ว่าจะเมื่อไร มนุษย์เฝ้าหาคำตอบของการมีชีวิตยืนยาวอยู่เสมอ ใช้ชีวิตอย่างไรจึงจะยืนยาว อยู่อย่างไรถึงจะไม่ตาย ปรับตัวอย่างไรถึงจะทนต่อความเปลี่ยนแปลง และทำอย่างไรโลกและสิ่งรอบตัวเราถึงจะยั่งยืนยาวไปด้วยกันกับเรา

และการสงสัยถึงคำตอบเหล่านั้นดูจะส่งเสียงดังก้องมากขึ้นในโลกยุคปัจจุบันที่เราเพิ่งผ่านโรคระบาดร้ายแรงกันมา และวันพรุ่งนี้เป็นสิ่งที่หลายคนรอคอยมากกว่าที่เคย – เพราะไม่ใช่ทุกคนจะมีโอกาสนั้น และใครจะคิดว่าเราจะเริ่มฝันถึงวันรุ่งขึ้นที่จะคงอยู่แบบนั้นไปอีกนาน

Awakening Bangkok 2021

หนทางที่จะพามนุษย์เดินทางไปสู่พรุ่งนี้และชีวิตที่ยืนยาวนั้นคือความเป็นไปได้ที่หลากหลาย — ทั้งสิ่งใกล้ตัว หรืออาจจะเป็นเรื่องเหนือจินตนาการ ไม่ว่าจะเป็นการออกแบบกระบวนการผลิตและระบบเศรฐกิจที่ยั่งยืนกว่าเรา การปรับเมืองให้ปรับตัวเองได้ การคิดค้นเทคโนโลยีทางการแพทย์ที่ทำให้มนุษย์ฟื้นฟูตัวเองได้ตลอดเวลา การพยายามสร้างโลกเสมือนที่ไร้ขีดจำกัด หรือกระทั่งความคิดที่จะทิ้งกายหยาบและอัปโหลดจิตใจที่จะคงอยู่ตลอดไปเข้าสู่ระบบคอมพิวเตอร์

Awakening Bangkok 2021
Awakening Bangkok 2021

Awakening Bangkok 2022 เกิดขึ้นในช่วงที่เรายังคงค้นหา และเราเลยเปิดพื้นที่เพื่อสร้างบทสนทนาเรื่องนี้ สร้างแรงบันดาลใจให้กับมนุษย์ที่กำลังหาคำตอบของชีวิตในวันพรุ่งนี้ – ที่สามารรถคงอยู่ตลอดไป เป็นวันพรุ่งนี้ที่เป็นนิรันดร์

_________________________

For millennia, humans have been contemplating, and searching, for possible answers to the ultimate question: How can we live a life that lasts? 

The pandemic triggered all these thoughts: How can we have a long-lasting life? Is immortality possible? How close can we get to immortality? How do we adapt to change? And how can we create a sustainable environment and society that will last a lifetime – or even outlive us?

In this post-pandemic era, the questions are even more echoing. Tomorrow is now more precious. Life is fleeting and not everyone is assured of waking up to see another day. And so we start wishing for a tomorrow that lasts forever. 

Humanity is struggling to come up with answers, from simple solutions to concepts that push the boundaries of imagination. Adopting sustainable production cycles and economic systems that are good for everyone. Creating a resilient city that can adapt and evolve. Inventing medical treatments that enable self-healing. Visualizing a parallel universe with no limit. Or even uploading our consciousness to cloud computing so we’re one step closer to immortality. 

Awakening Bangkok 2022 takes place at a time when we are still searching for answers, when we are still exploring life’s many possibilities. We wish for conversations – and inspiration – on how to create a better tomorrow…one that will last forever. A tomorrow that is endless.

Spread the love
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
แสดงความคิดเห็นทั้งหมด